Foto’s en verhalen

Voor en na in mijn "kasteel in de rij"

Vele spullen had ik verzameld. Geen tijd om na te denken, laat staan te beslissen of ze weg mochten of nog nuttig konden zijn.  Tot ik er genoeg van had!

 

Eén voor één gingen de spullen door mijn handen, telkens werd beslist of ze mochten blijven of iemand anders konden blij maken.  

Na het opruimen pakte ik de kamer aan, het behangpapier waar ik al jaren van droomde en een rustige inrichting zorgen nu voor een fijne werkplek.

 

Ook de mooie zolderruimte werd omgetoverd tot een mooie plek.

Voor en na bij klanten

Tijdens een eerste opruimsessie pakten we de grootste chaos aan.  Samen pakten we de spullen op, ik hielp en stelde vragen, maar de beslissingen werden zelf gemaakt! Foto’s voor en na één opruimsessie.

“Leen is zeer discreet. Ze blijft rustig maar is toch doortastend. Ze zoekt mee naar praktische oplossingen, niet alleen voor de spullen die je bijhoudt maar ook voor de spullen die je weg wil doen. En dan sta je daar soms te twijfelen of je iets bijhoudt of niet…Met een filosofische uitspraak helpt Leen je dan om een knoop door te hakken. Zonder echter iets te forceren. En ja, opruimen brengt ook rust in je hoofd!” 

Voor en na bij klanten

Tijdens een eerste opruimsessie pakten we de grootste chaos aan.  Samen pakten we de spullen op, ik hielp en stelde vragen, maar de beslissingen werden zelf gemaakt!

“Een helpende hand, een bron van praktische tips om eindelijk de berg te lijf te gaan.  Ook al heb ik niet echt moeite met weggooien, toch bleven bepaalde zaken liggen, werd de beslissing om dingen weg te doen telkens uitgesteld.

Met Leen haar hulp hebben we de ruimte op twee voormiddagen rommelvrij gemaakt.  Er werd niets gebruuskeerd, opruimen gaat in fasen volgens haar.  Ondertussen is het terug een leuke plek om te vertoeven.”